Bra att veta om e-handel

Idag konkurrerar e-handelsbutiker ut fysiska affärer på många håll i landet. Flera företag har gått i konkurs, i vissa fall på grund av att alltfler personer handlar online. Det finns mängder av fördelar med näthandel. Dels är det smidigt för den som handlar, samtidigt får man hela världens utbud att välja bland. För den som kommer från en mindre stad i Sverige känner man nog igen sig i att aldrig hitta något kul i butikerna. Näthandeln ökar varje år, vilket på många plan är bra. För människor som arbetar med leverans och transport ökar jobben allteftersom fler varor ska ut till kund. Det sätter även hårda krav på logistik, allt måste flyta på smidigt och det ska finnas många lager.

Men finns det några nackdelar?

Självklart finns det nackdelar även med e-handel, trots allt det bra. Till exempel kan det oftare hända att du inte får dina varor som du beställt och betalat för. Oftast är det bara något enkelt strul som är lätt att fixa till, men du kan råka ut för lurendrejare på nätet. Just säkerheten kring e-handeln har varit mångas fundering. Är det säkert att handla online? Hur ser det ut med betalningen?

I de flesta fall kan du betala via olika alternativ, som bankkort, via Paypal eller via faktura. Du kan även bestämma för dig själv att endast handla hos onlinebutiker som har symbolen ”Trygg e-handel”. Det är Svensk Digital Handel som skapat den här symbolen i syfte av att säkra butiker på nätet. Prova att klicka på symbolen om du hittar den. Om den är riktig ska du länkas till Trygg e-handels hemsida. Ett knep för att känna dig tryggare när du handlar på nätet är genom att alltid ta en skärmdump på beställning, köpevillkor och betalningsbekräftelsen. Det är alltid bra att ha om det uppstår några missförstånd.

E handels i praktiken

Trygg e-handel – så får du kunden att handla tryggt

Om du själv har eller tänker starta en e-handel finns det naturligtvis hundratals saker att tänka på. Men något som många upplever när butiken väl är uppe är att många kunder väljer att avbryta sitt köp på själva betalsidan. Anledningen kan förvisso vara att han eller hon ångrat sig. Men i många fall handlar det om att det inte finns ett bra betalalternativ som kunden känner sig trygg med. Detta är något av det viktigaste att tänka på när du utvecklar din hemsida. I Sverige är det bra att alltid ha som regel att erbjuda följande betalalternativ:

  • Betalkort
  • Faktura
  • Direktbetalning via internetbanken

Via säkerhetsmedel som BankID kan kunden känna sig tryggare i köpet. Något annat som är bra att satsa på när det kommer till hemsidan för e-handeln, är att spara kundens uppgifter. På så vis går det lättare nästan gång kunden vill handla. Ett tips för att skapa trygghet och förtroende hos dina kunder är att även visa upp vilka betalningsalternativ som du erbjuder, detta kan du göra redan på förstasidan. Ha logotyper från kända betalningsföretag, exempelvis VISA och Mastercard.

Bra att veta om e-handel
Rulla till toppen